Joy 's Interieurontwerpblog

« Back to Home

Wandtegels voor elke stijl keuken

Gepost op

Je huis mooi en hip inrichten, sommige mensen staan te popelen om te beginnen met het verbouwen en inrichten, andere zullen het verschrikkelijk moeilijk vinden en kunnen maar niet op goede ideeën komen. Vandaag gaat het over wandtegels. Met wandtegels kun je een hele hoop doen. Door de wandtegels - bijvoorbeeld van Paul Roescher Keukens Tegels & Sanitair - op verschillende manieren te gebruiken, kun je hele mooie en unieke sferen creëren in huis. Hoe je dit nu het beste kunt aanpakken lees je hier. Ik heb een aantal leuke ideeën op een rijtje gezet. Dus, lees nu gauw verder en zie hoe je met wandtegels jouw huis een make-over kunt geven.

Toilet

De meeste logische plaats om wandtegels te plaatsen is wel een toilet of een badkamer. Maak van jouw toilet een chique en uniek kamertje door de juiste wandtegels te plaatsen. Houd je bijvoorbeeld van de chique hotelstijl? Maak dan gebruik van grijze- en taupekleurige tegels. Deze zullen een warme en rustige sfeer in het toilet creëren. Omdat deze stijl rustig is, kun je met verschillende accessoires de aankleding doen. Wat bijvoorbeeld mooi combineert met deze grijze of taupe tegels zijn witte roosjes, zilveren vaasjes en mooie kaarsjes. Op deze manier maak je van het toilet een gezellig en chique kamertje.

Boho kitchen

Ben jij meer een boho type? Dan houd je vast van een aparte en bijzondere inrichting die vooral op mag vallen en het liefst natuurlijke elementen bevat. Wanneer ik boho hoor, denk ik aan de kleur turkoois. Maak van jouw keuken een echte eyecatcher door turkooizen tegels tegen de muur de plaatsen. Combineer dit met houten elementen, zoals planken en kastjes. De combinatie van de turkooizen tegels en de houten elementen is natuurlijk prachtig. Om het helemaal bohemian te houden, gebruik je voor de accessoires houten potjes, vazen met veren en houten schalen voor het fruit. 

Tegels als muurdecoratie

Heb je een saaie muur in de woonkamer? Pimp deze dan op met wandtegels. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Zo kun je een figuur maken met mozaïek. Hiervoor koop je een aantal tegels in de kleuren die je mooi vindt. Voor een extra speels effect combineer je de tegels met spiegels. Sla alles stuk en plakken maar! Een andere manier is om tegels te verzamelen die je mooi vindt of die een speciale betekenis voor je hebben. Het is leuk om deze tegels willekeurig op de muur te plakken. Maak een soort schilderijtje van jouw saaie muur. Op deze manier creëer je een muur die niemand anders heeft en het maakt het ook nog eens extra persoonlijk. 

Dit waren enkele tips. Ga lekker aan de slag en veel plezier met het inrichten of pimpen van jouw huis!


Delen